Het Kolibrie / Pyramide – Project (dubble-art uitvoering)

Onderwerp

De tekenaar kijkt naar een kolibrie. Hij kijkt naar de vleugelslag.
Hij denkt daarna aan spieren. Wil een spier in een biologisch organisme een beweging veroorzaken, dan wordt die spier volgepompt met bloed. Wordt de spier dikker en korter, zonder bloed wordt de spier langer en dunner. Ziedaar: beweging.

Kijken we naar die kolibrie, en zien we een razendsnelle vleugelslag. Die vleugelslag is: beweging.

Een supersnelle beweging. Om als Mens jezelf dan te bedenken, hoe snel de afwisseling tussen dikke korte spier en lange dunne spier is, pomp vol dat spiertje, pomp leeg dat spiertje.

Respect voor Moeder Natuur.

Het was voor de tekenaar de inspiratie, om uit 1 ontwerp meerdere gekleurde en/of zwart/wit tekeningen te maken over dit vogeltje en bijbehorende pyramide.

Ik ben begonnen met het idee om een “dubble art” tekening tekening te maken, die ook nog eens “contra” opgesteld is. Als een soort punt-spiegeling.
Die dubble-art bewerking heb ik het eerst gemaakt. Elk laagje kleur moest in het contra vogeltje en bloemen precies hetzelfde weergegeven worden. Dus het eerste laagje bij bijvoorbeeld het snaveltje moest bij het contra-vogeltje eerst ook gezet worden. Enzo is elk “laagje” kleur om en om gezet, tot dit resultaat. Uiteraard wilde de tekenaar een grapje met het waarnemend publiek maken, en daarvoor heeft hij een detail niet contra gemaakt. Misschien ziet U het.

De tekeningen in dubble-art zijn in gekleurde inkt opgezet en daar met kleurpotlood bewerkt. De dubble-art is heel licht uitgevoerd, omdat hij ook iets experimenteel is. Op de computer is dubble- art niet zo moeilijk, maar uit de hand gelijk kleuren is echt iets anders.

Voor het ontwerp is de dubble-art en een zwart/witte als parabellum uitgevoerd. Lekker anders.

De tekenaar noemt alle tekeningen met deze kolibrie en bloemen en de tekeningen met een losse pyramide erop “het Kolibrie / Pyramide-Project”
Twee van deze tekeningen hebben op de achtergrond een vorm van een pyramide.
Een zwart/witte en eentje die ik rechthoekig heb gelaten.

Er zijn alles bij elkaar verschillende materialen (krijt, inkt, gekleurde inkt, kleurpotlood van twee verschillende fabrikanten, waskrijt, lak, vernis), afmetingen en vormen gebruikt.

Copyright © 2022 Ozy Makeev. Alle rechten voorbehouden.