Het Kolibrie / Pyramide – Project 3

Onderwerp


2017

€5500,-

De tekenaar kijkt naar een kolibrie. Hij kijkt naar de vleugelslag.
Hij denkt daarna aan spieren. Wil een spier in een biologisch organisme een beweging veroorzaken, dan wordt die spier volgepompt met bloed. Wordt de spier dikker en korter, zonder bloed wordt de spier langer en dunner. Ziedaar: beweging.

Kijken we naar die kolibrie, en zien we een razendsnelle vleugelslag. Die vleugelslag is: beweging.

Een supersnelle beweging. Om als Mens jezelf dan te bedenken, hoe snel de afwisseling tussen dikke korte spier en lange dunne spier is, pomp vol dat spiertje, pomp leeg dat spiertje.

Respect voor Moeder Natuur.

Het was voor de tekenaar de inspiratie, om uit 1 ontwerp meerdere gekleurde en/of zwart/wit tekeningen te maken over dit vogeltje en bijbehorende pyramide

Alleen dit stukje Kolibrie/Pyramide-Project is enkel met kleurpotlood van 1 fabriek gekleurd. (dubble-art kent meerdere materialen) Deze kleuring heeft de meeste “laagjes” Er lopen wel 25 laagjes over elkaar heen, hij is een beetje technisch gekleurd. Sterke aanzet op het potlood. En gekleurde inkt natuurlijk. Deze heeft ook een pyramide als achtergrond en voor de vlakverdeling (lay out) heeft deze ook een blauw schild met palet en penseel. Palet en penseel komen ook voor in het “Ozy Makeev-logo”, ze stellen creatieve inventiviteit voor. Zonder schildfiguurtje valt de lege hoek in de vlakverdeling teveel op. Leek niet mooi.

De tekenaar noemt alle tekeningen met deze kolibrie en bloemen en de tekeningen met een losse pyramide erop “het Kolibrie / Pyramide-Project”
Twee van deze tekeningen hebben op de achtergrond een vorm van een pyramide.
Een zwart/witte en eentje die ik rechthoekig heb gelaten.

Copyright © 2022 Ozy Makeev. Alle rechten voorbehouden.