Horecatoren

Onderwerp

Deze Verzonnen Toren staat op een verre vreemde bewoonde planeet midden in een ondoordringbaar woud. Het is de planeet “Laglatajam” in het sterrenstelsel “Galacticosa”. Deze torens zijn alleen bereikbaar via de buitenatmosfeer van deze vreemde planeet in een “Kuifje-raket”. Deze “Horeca-Torens” staan in dat gedeelte van de planeet, waar geen strijd, oorlog, zware industrie, chemische laboratoriums, atoomcentrales, heftige criminele acties, terrorisme, wapenfabrieken, ontvoeringen, rebellie, enzovoort zijn. Woud is te ondoordringbaar.

Alleen hoog technische, mentaal hoog begaafde zespotige fantasie hagedissen, en salamanders, zoals Mebmomtic weten en kunnen met dit woud omgaan. Hoe ze dat doen, weet niemand in het hele Universum.

De fantasie van de tekenaar stelt dat Laglatajam 20 x zo groot is als de Aarde. En hun Zon is 60 x zo groot.
De Aarde is totaal en overal bezet door bewoners van de planeet, en onderlinge strijd tussen arm en rijk, hoog begaafd en super dom komt er echt overal voor. Laglatajam is zo groot, dat dat hier nog niet het geval is.
Er is geen drinkbaar water op deze planeet, water veroveren de bewoners van Laglatajam op hun eerste buurplaneet, de waterplaneet, Loo.
Er is daar geen land (alleen zee), de bewoners van Loo verdedigen hun water, maar de bewonersgroep is maar klein, en dus lukt het de bewoners van Laglatajam heel vaak wel.
Echter worden ze toch betrapt, hoeven de bewoners van Loo alleen maar te wijzen, er komt een straal uit hun wijsvinger, en de dieven desintegreren tot niets. Groot risico! Gaat al duizenden sterrenjaren zo.

Techniek: aan de voet van deze horecatorens zijn landingsplatforms.
Men stapt uit zijn, of haar raketje, en loopt de toren binnen. Er is geen deur. Eenmaal binnen wordt de gast door een luchtstraal omhoog “gezweefd” tot de torenkrans.
Daar kan men gaan zitten in comfortabele zetels, om te genieten van bediening, service, en uitzicht. Het altijd wolkeloos op Laglatajam.

De tekening

Rijken ontsnappen het zicht op ellende beleden door de armen.
Copyright © 2022 Ozy Makeev. Alle rechten voorbehouden.